сряда, 1 септември 2010 г.

ДА УБИЕШ ВРАГА В СЕБЕ СИ

“Хората мислят, че като се счепкват с врага си, ще го победят. Точно обратното – ако искате да извлечете най-доброто от врага си, трябва да се отдръпнете, да се издигнете до по-високо ниво, за да си изградите различен образ за него, който да преобразува първоначалният вреден образ в съзнанието ви. Не може да победите враговете си, като постоянно подхранвате в съзнанието си омразен образ за тях. Така рано или късно те ще ви победят. Не може да победите злите хора с лошотия, както и клеветниците със злословие, завистливите със завист, мразещите с гняв, защото това ще ви постави в същата категория и вие ще се приравните с тях.”
Days Images Days Pictures Photo Sharing
Days Images at ImageHousing.com

1 коментар:

  1. Една прочетена някъде сентенция ми е останала в главата. Отначало, като я прочетох, много се озадачих. Тя звучеше така "Това, което те дразни, те ВЛАДЕЕ". Обясняваше се, че дори да се противопоставяш на "врага си" и с гордост да се радваш на поредната спечелена словесна(или друга някоя битка), войната не е спечелена.
    Учудих се и на методите, които дават да се справим със ситуацията - БЕЗРАЗЛИЧИЕ.
    Последното Ви (или ако искаш да си говорим на "ти"?) изречение е толкова разпространено, та чак и в Библията го пише, но... хората нямат уши да слушат Нямат, за съжаление.
    Живота го потвърди за мен, а след това прочетох книги от физик(не от екстрасенс или врачка) Обяснението не е лесно за разбиране, защото е противоположно на всичко, което са ни учили, но е ... правилно!
    Но ние сме призвани да им го повтаряме. Като на малки деца.
    Поздравления добър-лош !
    Все пак можем да се назоваваме по имена? Аз съм Тони.
    Лек ден!

    ОтговорИзтриване